Højreklik for at se billeder
Lys efter behov – eller intelligent lys - er et væsentligt aspekt i fremtidens gadelysstyring. I stedet for at dæmpe konstant eller helt slukke gadelys i nattetimerne kan der skabes tryghed og sikkerhed - og spares energi - ved at etablere intelligent lysstyring, hvor der skrues op og ned for LED-lyset i takt med at der er trafik på vejen.

I samarbejde med Inno Power har vi etableret intelligent stibelysning i Middelfart og Viborg kommuner. Vi har leveret Nyx mastearmaturer med LED, der ved hjælp af Inno Powers Eco Logic system kommunikerer indbyrdes via trådløs kommunikation eller power line.
Nyx 330, design Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Sådan fungerer intelligent lys:

I hver enkelt armatur er placeret en sensor, der registrerer at der er trafik på stien. Der sendes besked til de næste par lamper, der skruer op for lysstyrken før den gående eller cyklisten registreres af sensoren i disse armaturer. Først når personen er tæt på lampen, træder sensoren i funktion ved at sende besked til de næste armaturer. Der vil således konstant være et specificeret antal lamper foran og bagved cyklisten der lyser med fuld styrke, og man vil opleve at der er masser af lys på stien. Når der ikke er trafik omkring lamperne, vil lyset være dæmpet til det ønskede niveau, f.eks. 10% af fuld styrke.
Innopower lysstyring
LED har vundet indpas på grund af sit lave energiforbrug og lange levetid, og med lys efter behov bliver energiforbruget endnu lavere. LED lyskilden er ikke følsom for de mange gange lysstyrken reguleres, og anlægget med intelligent lys efter behov vil have ekstremt lang levetid med et minimum af vedligeholdelse. Driftsbesparelserne opnås samtidig med at trafiksikkerheden forbedres, og borgerne oplever at det er trygt og sikkert at færdes på stier og veje i aften- og nattetimer.
Kontakt os gerne hvis du vil vide mere om Nyx, LED og intelligent lys; kontaktdata finder du her.