Se nyhedsbrevet online
Højreklik for at se billeder

Tak for et forrygende år!

Sticks, schmidt hammer lassen design
2015 blev et spændende år for Focus Lighting, og vi er stolte af de projekter vi har leveret lamper til i årets løb. Nedenfor præsenterer vi et par af dem:
 
- Bymidten, Svendborg Kommune
- Himmerland Boligforening, C F Møller Arkitekter
- Musholm Feriecenter, AART architects
- Herning Gymnasium, Cubo Arkitekter
- Silkeborg Kommune
- Peblinge og Sortedams Sø, Københavns Kommune

Bymidten, Svendborg Kommune

Sky Park - AART designers
Svendborg Kommune har renoveret belysningen i Svendborg Bymidte i 2015, dels som følge af kabellægning af luftledninger, dels for at spare energi og mindske CO2 udledningen. I Svendborg Bymidte er opgaven løst med parklygten Sky, som gør op med tesen om at kun klassiske lygter passer til gamle bydele.
 
Parklygter anvendes typisk for at tilføje et område et æstetisk element. De er kendetegnet ved at være rundstrålende og lyse mere ud i rummet og på omgivelserne end traditionelle vejarmaturer. De skaber et større rum omkring sig, kan typisk ses på større afstand og skaber på den måde en linje i belysningen. Sky Park er fremtrædende i gadebilledet såvel om dagen som om natten, og i kraft af moderne lysteknologi bevares lygtens form når lyset tændes.
 
Sky Park, AART designers

Himmerland Boligforening, Aalborg

Nyx 330, design Vilhelm Lauritzen Arkitekter
I magasinet BYGGERI kårede dommerkomitéen Himmerland Boligforening, afd 19 & 22 til Årets Boligbyggeri 2015. C. F. Møller Arkitekter har foretstået renoveringen af byggeriet. Afdelingerne omfatter cirka 400 boliger, der har ændret udseende fra gråt og kedeligt betonbyggeri til indbydende boliger med facader af træ og teglsten samt store vinduespartier.

Focus Lightings Nyx 330 lygte er medvirkende til at der er kommet liv på udearealerne. Med lys på lave master er der skabt et trygt og intimt rum, hvor arealerne er tilstrækkeligt oplyst til udendørs aktiviteter uden at være badet i lys. Anlægget er dæmpet 50% i 8 timer om natten. Læs mere om Nyx 330 lygten.
 
Læs mere om Årets Boligbyggeri på www.cfmoller.com

Musholm Feriecenter, Korsør

Sticks, design schmidt hammer lassen design
Også Musholm Feriecenter, som ligger ved Korsør og ejes af Muskelsvindfonden, har modtaget en pris som årets byggeri. Feriecentret er udvidet med sportshal, restaurant og 24 ferieboliger, og byggeriet som AART architects har forestået, har fået Slagelse Kommunes Byggepris i 2015. "Byggeriet er iøjnefaldende, men tilpasser sig den eksisterende arkitektur og det kystprægede landskab" - hedder det bl.a. i dommerkomitéens begrundelse.
H+M Indbygning, Christian Hvidt Design
Focus Lighting har leveret forskellige uden- og indendørs lamper til projektet. De udvendige arealer er præget af det minimalistiske makkerpar, Sticks og Square. I alt 65 Sticks i to højder præger pladser og stier, mens Square findes på ferieboligernes terrasser.
 
Indvendigt er det H+M lampen der kaster lys over de nye lokaler. Der er flere billeder fra Musholm her.
 
Eller se mere om udvidelsen af Musholm Feriecenter på www.aart.dk

Herning Gymnasium

AVA, design Cubo Arkitekter
Cubo Arkitekter har forestået ombygningen af Herning Gymnasium, og til formålet blev storrumspendlen AVA udviklet i samarbejde med Focus Lighting. AVA er 1 meter høj og imponerende i al sin enkelhed. Cubo har ladet sig inspirere af Richard Serra, en amerikansk skulptør, som arbejder med store jernplader. AVA er sammensat af tre ens sider, som danner en varieret skulptur. Bogstaverne A og V bliver en del af formen og har naturligt lagt navn til storrumspendlen.
 
AVA pryder auditoriet og forhallen, som danner rum med det nyrenoverede atrium Grønnegården. Schönherr Landskab har stået for denne del af renoveringen og blev tildelt Herning Kommunes Bygningspræmieringspris for gårdhaveprojektet.
 
Læs mere om renoveringen af Herning Gymnasium på www.cubo.dk og på www.schonherr.dk.

Silkeborg Kommune

Sky Park, AART designers
Sky Park blev lanceret i 2014, og aldrig har vi oplevet en så hurtig respons fra markedet. Sky er blevet fantastisk godt modtaget, og med Sky Pullert og Sky Væg på markedet i 2015 er serien komplet.Sky benyttes i bymiljøet på pladser og gågader, men har også vundet indpas på stier og villaveje i boligkvarterer.
Sky Park, AART designers
Sky lygterne er enkle og let aflæselige, og det indirekte lys er behageligt og blændfrit. Det rundstrålende lys skaber et godt belyst miljø, hvor det er trygt og sikkert at færdes.
 
AART designers har haft til formål at skabe en design-klassiker. Alt tyder på at projektet er lykkedes.
 
 

Peblinge og Sortedams Sø, Københavns Kommune

Nyx 190, design Vilhelm Lauritzen Arkitekter
131 Nyx pullertlamper er opsat ved Peblinge og Sortedams Sø i København, hvor de sikrer løbere og fodgængere en tryg og oplyst tur omkring søerne og er med til at skabe stemning og miljø i det populære område.
 
Københavns Kommune har lagt stor vægt på at opnå behageligt, blændfrit lys, som ikke generer beboere og trafikanter i området. Man valgte pullertlamper, idet genspejlingen i vandet er begrænset. Efter en prøveopstilling med fem forskellige produkter valgtes Nyx Pullert 1200, som med specielt rettet LED afgrænser belysningen til stien uden generende spildlys. Med 12 W LED opfylder Nyx Pullert vejreglernes klasse E2.
Nyx Pullert, Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Der er mange flere projekter på vores nye hjemmeside, som er tilpasset til både store og små skærmtyper. Vi præsenterer vores produkter og mange af de projekter vi har været involveret i, på en ny, overskuelig måde.
 
Vi glæder os til at arbejde med nye projekter i 2016. Tag gerne kontakt til en af vores salgskonsulenter, som rådgiver om belysning og gerne udarbejder forslag til armaturvalg og energibesparende lysteknologi. Priser findes på vores hjemmeside - ring eller skriv for logind.
Claus Mølhede
Claus Mølhede
Projektsalg - Jylland/Fyn
Tel. 4026 0069
Andreas Thage-Jørgensen
Andreas Thage-Jørgensen
Projektsalg - Sjælland
Tel. 5135 6330
Søren Marckmann Frantsen
Søren Marckmann Frantsen
Vejbelysning - Jylland/Fyn
Tel. 4038 0213
Jakob Zeihlund
Jakob Zeihlund
Vejbelysning - Sjælland
Tel. 2343 4413
Find os på Krak:
Nej tak til nyhedsbrev