Højreklik for at se billeder
Med Nyx kan du skabe variation og liv i by- og boligområdet og samtidig bevare den ensartethed der kendetegner og afgrænser området. Det kan du fordi Nyx fås i mange forskellige udgaver, og fordi der er forskellige montagemuligheder med hvert produkt i serien.

Alle Nyx varianter er udført i støbt silumin og fås i tre standardfarver: sort, grafitgrå og silvergrå. Specialfarver er også en mulighed hvis Nyx skal fremstå effektfuldt eller indgå i byrummet sammen med andet inventar i bestemte farver. 
Nyx 330 grafitgrå, malet mast Ø60 mm

NYX 330 til stier og veje

Nyx 330 kan bestykkes med kompaktlysrør, metalhalogen eller LED, og der opnås behageligt, blændfrit lys. Den monteres ofte på eksisterende master, og især den silvergrå variant skaber fin harmoni med galvaniserede standardmaster. På billedet ses den på en malet 60 mm mast. Enkelheden i design og materialevalg har vist sig at være en effektiv sikkerhed mod vandalisme. I mange kommuner hvor Nyx benyttes på gader, villaveje og stier, oplever man overhovedet ikke hærværk, fordi Nyx ganske enkelt ikke inviterer til hærværk. 

Læs mere om Nyx 330 her.
Se billeder fra Hillerød Kommune her

1-2-3 Nyx til torve og pladser

Flere lygtehoveder på en mast skaber liv på pladser og andre områder hvor mennesker samles om aktiviteter eller rekreation. Desuden er effektiviteten helt i top når man placerer flere asymmetrisk lysende lygter på en mast. Man opnår den ønskede oplysning af f.eks. en parkeringsplads med langt færre master end med traditionel rotationssymmetrisk belysning. 

Nyx 330, Stævnen Ørestad, Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Nyx 330 på malet mast, Ø60 mm
Nyx 450, silvergrå, design Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Kun fantasien sætter grænser

Nyx kan monteres på så at sige alle mastetyper, og vi har leveret mange forskellige løsninger til udfordrende belysningsprojekter. Sammen med Alfred Priess har vi udviklet en ny masteserie til Nyx 330 og Nyx 450, som indgår i vores standardsortiment (billederne til højre), ligesom vi har en standard dobbeltarm i programmet (billedet nedenfor). Men vi oplever ofte at landskabsarkitekten eller byplanlæggeren har specielle ideer, som vi kan føre ud i livet, evt. i samarbejde med maste-leverandøren. Kontakt os gerne hvis du har projekter som kræver en speciel belysningsløsning, så finder vi sammen en løsning.
Nyx 330, design Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Nyx 330 på Priess mast, Vejle
Nyx 450, design Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Nyx 450 på Priess mast, Vejle
Nyx 330, design Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Nyx 330 ved Campus Varde. Her er opsat Nyx 330 på standardmast og på dobbeltarm. Desuden er Nyx 450 lygten og den mindre Nyx 190 anvendt i området. Nyx 190 ses nedenfor.

Nyx-seriens lillebror

Nyx 190 er seriens mindste armatur - et vægarmatur der også kan monteres på stander. Standeren fås i en højde på 1000 eller 1200 mm, og den store kan serviceres fra standerens forside.

Nyx 190 fås bl.a. med LED som lyskilde, og vi tilbyder to forskellige moduler. Modulet til Nyx 190 for vægmontage er trukket tilbage i armaturet for at sikre et diffust og blændfrit lys. Til brug i standerarmaturet tilbyder vi et meget effektivt LED-modul, der betyder at standerne kan placeres med op til 15 meters mellemrum.

Se mere om Nyx 190 her. 
Nyx 190 på stander 1200