Se nyhedsbrevet online
Højreklik for at se billeder

Udvalgte projekter fra året der gik - og et lille kig ind i det nye.

  • White House, Bryggen, Esbjerg
  • Hobro Busterminal
  • Gellerupparken, Aarhus
  • Kastanieparken, Hillerød
  • Jelling Sognehus
  • Pakhusene, Aarhus Havn

White House på Bryggen i Esbjerg

White House Esbjerg, Arkitekt: Friis & Moltke
På Esbjerg Brygge har Friis & Moltke tegnet nyt domicil til Claus Sørensen Ejendomme A/S. Focus Lighting har leveret både uden- og indendørs belysning til projektet. Udvendigt er det primært Nyx i cortenfarve der præger området, mens Pelée er valgt til den generelle rumbelysning inden døre.
Nyx 330 lygte, design Vilhelm Lauritzen Arkitekter
White House er i otte etager og har hurtigt fået ikonstatus på Bryggen i Esbjerg. Udvendigt ses Nyx 330, Nyx 190 og pullerten Sticks 900 - alle i den karakterisktiske cortenfarve, der matcher de anodiserede alu-profiler på bygningerne. Indvendigt er der leveret ca. 1300 Pelée indbygnings- og påbygningslamper i alt.

Se Friis & Moltkes omtale af projektet her og Helene Hoyers flotte billeder på Focus' hjemmeside her.
Pelée Ø385, indbygning, design Cubo Arkitekter

Flere varianter af Pelée er benyttet inden døre i White House, Esbjerg. Her Pelée indbygningsarmatur, Ø385.

Pelée Ø385, indbygning, design Cubo Arkitekter

Hobro Busterminal

Pelée 385 - design Cubo Arkitekter
I samarbejde med Fjorden Arkitekter har Focus Lighting leveret belysning til den nye busterminal i Hobro. I udhæng er benyttet Pelée 385 i IP44, og terminalen fremstår som en lysende skulptur i mørket.
Pelée 385 - design Cubo Arkitekter

Gellerupparken i Aarhus

Nyx 450, design Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Gellerup Parken i Aarhus har ofte været omtalt som et af Danmarks ghettoområder. Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening har imidlertid iværksat en storstilet plan for at ændre på området. Strukturelle fysiske forandringer anses som værende vejen frem for at kunne skabe en åben, attraktiv bydel med erhverv, uddannelsesinstitutioner, ejer- og lejeboliger, gode friarealer og et velfungerende net af sikre veje og stier - som det formuleres på boligforeningens hjemmeside.

Focus Lighting har leveret Nyx armaturer til de nye vejstrækninger. Landskabsarkitekterne Møller & Grønborg har valgt at lade alle Nyx armaturerne være gennembrudt og har på den måde skabt et karakteristisk udtryk for området. Se flere billeder fra Gellerup Parken her.
Nyx 330 - design Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Kastanieparken Hillerød

Nyx 190, design Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Nyx-serien er brugt meget kreativt i Kastanieparken i Hillerød; hele fem varianter af Nyx kan ses på det tidligere plejehjemsområde på Hillerødholms Allé, som nu er bygget om til almene boliger og handicapboliger. KHS Arkitekter og Dines Jørgensen Ingeniører har forestået renoveringen. Nyx 190 væg er valgt til de mindre boliger, og den silvergrå variant står flot til træfacaderne.
Nyx 190, design Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Overalt på stierne er der benyttet Nyx Pullert 1000, mens den dobbeltarmede Nyx 330 præger P-pladsen. Nyx 330 lygtehovedet i silvergrå passer til den galvaniserede standardmast.
 
Jesper Blæsilds billeder fra området er en flot case på vores hjemmeside.
Nyx 330 dobbeltarm, design Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Nyx Pullert står langs stierne og medvirker til at det er trygt og sikkert at færdes i området når det er mørkt. Alle lamper er udstyret med energibesparende LED lys.
Nyx 190, design Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Jelling Sognehus

Cubo Arkitekter
"Med respekt for både by og verdensarv indpasser Jellings sognehus sig i facaderækken i Gormsgade med udsyn til kirke og monumenter" - sådan indleder Cubo Arkitekter sin omtale af projektet i Jelling på firmaets hjemmeside.
Pelée 385 - design Cubo Arkitekter
Cubo har benyttet Pelée armaturerne som gennemgående belysning i sognehuset. Pelée 385 er indbygget i de rustikke Troltekt loftplader i stueplanet, mens Pelée 385 til påbygning er benyttet på førstesalen, hvor den er indfældet i de skrå listelofter.

Indbygninglampen fås med tunable white system til styring af lysets farvetemperatur.
Pelée 385 - design Cubo Arkitekter

Pakhusene, Aarhus Havn - 2017

AART architects
Focus Lighting skal levere Sky Park og Square væglamper til AART architects' projekt Pakhusene på Aarhus Havn. Se mere om Pakhusene på AARTs hjemmeside.
Sky Park - design AART designers
Kontakt os gerne hvis du vil se prøver og høre om mulighederne for behageligt lys i godt design både ude og inde.
Claus Mølhede, belysningskonsulent Jylland/Fyn
Claus Mølhede, Jylland og Fyn
Tel. 4026 0069
Email: cm@focus-lighting.dk
Andreas Thage-Jørgensen, belysningskonsulent Sjælland
Andreas Thage-Jørgensen, Sjælland
Tel. 5135 6330
Email: atj@focus-lighting.dk
Besøg os på Facebook
Find os på Krak:
Nej tak til nyhedsbrev