Se nyhedsbrevet online
Højreklik for at se billeder

Showing the WAY

WAY, design AART designers
WAY er et nyt vejarmatur til top- eller sidemontage. AART designers har tegnet armaturet for Focus Lighting, og som med de øvrige AART designs er der tale om moderne linjer i en klassisk form - et enkelt, nordisk design, som passer til forskelligartede vejforløb og byrum.

Vi har ønsket at skabe en moderne klassiker, som i kraft af sin enkelhed, fleksibilitet og minimale lysforurening lever op til krav om bæredygtighed og fremtidssikring. Vi har udviklet en afskærmning, der kombinerer anti-blænding og funktionelt design. WAY armaturet opleves behageligt af trafikanter og beboere langs vejen både med og uden lys. Når lyset er tændt, fremstår armaturet som en markør på ruten. Afskærmningen minimerer blænding og medvirker til armaturets markante, unikke udtryk.

Ét armatur - stor fleksibilitet

Der er tale om ét armatur, som med diverse fittings bliver fleksibelt. WAY kan således monteres fra toppen eller fra siden, wirehængt eller på mast/arm. Armaturet er sammensat af to dele - hus og afskærmning - og fremstår enkelt og robust med god vægtfordeling, der giver et roligt og stabilt udtryk.
 
Armaturet kan forsynes med en uskærmet, central antenne og kan således indgå i eller forberedes for Smart-City løsninger.
WAY, design AART designers

Prøveopsætning i Aarhus

Way prøveopsætning Aarhus
I forbindelse med udviklingsarbejdet har vi testet WAY i samarbejde med Aarhus Kommune. Ved hjælp af en prøveopsætning i Knudrisgade i Aarhus fik vi vished for at den unikke afskærmning, som vi har udviklet til WAY, fungerer efter hensigten.
 
Afskærmningen i klart, slagfast acryl er vandret med en fremspringende kant, der er trukket ind under armaturet. Den matterede kant er diffuserende og medvirker til optisk føring uden at blænde. Afskærmningen er specielt udviklet med henblik på at skabe behageligt lys uden blænding og med minimal lysforurening. Formen giver desuden armaturet karakter, og i kombination med et rundt LED board understreges det klassiske runde armaturdesign med et nyt, unikt udtryk.

Rundt eller kvadratisk LED board

Vi har udviklet et rundt LED board med 64 dioder og CAT linser, der sender lyset i kørebanens retning. Vi får således en oval lysprofil, som foruden at oplyse kørebanen viser vejens retning og minimerer uønsket lys i de omkringliggende boliger.
WAY side entry, design AART designers
Til det sidehængte armatur tilbyder vi to kvadratiske boards med hhv. 3 og 4 LED moduler af typen FastFlex DA. Ved hjælp af forskellige linsetyper kan denne variant af Way tilpasses de specifikke krav ved forgængerovergange, lyskryds eller almindelige lokal- og trafikveje. Alle varianter af armaturet opfylder Vejdirektoratets krav til belysning og har vådvejsoptik tilpasset vejklasserne.
Vi præsenterede WAY på Light+Building i Frankfurt, men fik du ikke set den der, er vi klar til at komme forbi og præsentere WAY og andre nyheder. Ring gerne til Jakob eller Søren for en aftale.
Søren Marckman Frantsen
Søren Marckman Frantsen, Fyn & Jylland
Tel. 4038 0213
Jakob Zeihlund
Jakob Zeihlund, Sjælland
Tel. 2343 4413
Vi præsenterer WAY i vores nye brochure, hvor vi også har bedt AART designers beskrive deres del af udviklingsprocessen. Se brochuren online her eller bestil et trykt eksemplar hos focus@focus-lighting.dk
WAY, design AART designers
Besøg os på FB
Find os på Krak:
Nej tak til nyhedsbrev