Se nyhedsbrevet online
Højreklik for at se billeder

Dynamisk lys på Ny Kærvang

Ny Kærvang ved Limfjorden
Cubo Arkitekter har tegnet det nye Kærvang ved Limfjorden for Region Nordjylland. Huset rummer boliger for mennesker med svære almenpsykiatriske lidelser, og Cubo beskriver idéen bag projektet på sin hjemmeside:
- Det er hensigten at skabe "den gode bolig", der er fleksibel nok til at rumme individuelle behov og skabe den privathed, man normalt ser i private rækkehusbebyggelser, samtidig med at man har muligheden for at tilvælge et oplevelsesrigt fællesskab.

Belysningen på Ny Kærvang er dynamisk (tunable white) og kan tilpasses netop de skiftende behov i denne type bolig. Lysfarven kan justeres fra 2700 til 6500 Kelvingrader og rummer således spektret fra det stemningsfulde, varme lys (aftenlys) til det klare, hvide lys, som ligger tæt på dagslys.
Pelée Indbygning, design Cubo Arkitekter
Focus har leveret 250 Pelée indbygnings- og påbygningslamper til projekt Kærvang, og i alle varianterne kan det dynamiske lys reguleres mellem 2700 og 6500 K. Farvegengivelsen er på 90 Ra, og vi sikrer dermed den optimale farvegengivelse med LED lyskilder.
Pelée Indbygning, design Cubo Arkitekter
Pelée Indbygning, design Cubo Arkitekter
Cubo Arkitekter har brugt belysningen kreativt, og de forskellige størrelser, asymmetriske placeringer og ikke mindst det dynamiske lys skaber et ukonventionelt og ikke-institutionelt miljø.

Kreativiteten kommer også til udtryk i trappeopgangene, hvor Pelée er indbygget som væglampe. Med det klare, hvide lys fungerer armaturerne nærmest som vinduer, der slipper dagslyset ind. Se flere billeder på focus-lighting.dk.
Pelée Indbygning, design Cubo Arkitekter

Nyx 190 og 330 udendørs

Ny Kærvang ved Limfjorden
Udendørs er det Nyx 330 og Nyx 190 der lyser op; Nyx 190 på facader og altaner, og Nyx 330 på adgangs- og parkeringsarealerne.
Nyx 330, design Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Nyx 330, design Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Ny Kærvang, Cubo Arkitekter
Tag gerne kontakt til en af vores belysningskonsulenter, hvis du vil vide mere om dynamisk lys, Pelée-serien eller de øvrige Focus produkter.
Andreas Thage-Jørgensen, projektsalg Sjælland
Andreas Thage-Jørgensen
Projektsalg, Sjælland
tel. 5135 6330
Majken Øberg, projektsalg Sjælland
Majken Øberg
Projektsalg, Sjælland
tel. 2221 3615
Claus Mølhede, projektsalg Fyn og Jylland
Claus Mølhede
Projektsalg, Fyn og Jylland
tel. 4026 0069
Besøg os på FB
Find os på Krak:
Nej tak til nyhedsbrev